Er is vooral geld te besparen op de autoverzekering

De autoverzekering is één van de duurste verzekeringen. De grote verschillen per verzekeraar maken het een aantrekkelijke verzekering om te vergelijken. Het kan gebeuren dat u bij de ene verzekeraar €80 per maand moet betalen, terwijl u bij een andere verzekeraar voor €30 per maand klaar bent. Betaalt u ook teveel voor uw autoverzekering? Daar kunt u alleen achter komen door te vergelijken. Door een paar minuten te investeren om te vergelijken, kunt u honderden euro’s per jaar besparen.

Hoe kan het dat de duurste autoverzekering tot wel drie keer duurder is dan de goedkoopste autoverzekering? Dit wordt voor een deel veroorzaakt doordat verzekeraars zich richten op bepaalde doelgroepen. Door hoge premies in rekening te brengen bij potentiële verzekeringsnemers die niet binnen de doelgroep vallen, kunnen verzekeraars hun portefeuille beïnvloeden. Daarnaast zijn er ook verzekeraars die gewoon te duur zijn voor alle klanten. Consumenten die geen verzekeringen vergelijken komen er niet achter dat ze teveel betalen.

Wanneer is de bestaande verzekering op te zeggen?

In het verleden konden verzekeringen alleen beëindigd worden per de premievervaldatum. Nu zijn verzekeringen dagelijks opzegbaar. Een voorwaarde is wel dat ze minimaal één jaar gelopen hebben. Het is toegestaan om contracten voor meerdere jaren af te sluiten. De verzekeraars is wel verplicht om een dubbele handtekening te vragen. Met de tweede handtekening moet u akkoord geven voor een meerjarig contract.

Bij verkoop van auto of huis zijn verzekeringen direct opzegbaar

Een autoverzekering en een opstalverzekering zijn opzegbaar per verkoopdatum. Ook als de verzekering nog geen jaar gelopen heeft.

Autoverzekeringen vergelijken is zeer eenvoudig. Vergelijk nu alle autoverzekeringen. U voert het kenteken in en de gegevens over de auto worden automatisch al ingevuld. Binnen een paar minuten weet u in hoeverre u teveel betaalt voor de autoverzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *