Autoverzekeringspolis controleren loont

Op een mooie dag in mei heeft u een splinternieuwe auto gekocht. Leren banken, genoeg ruimte, vijf deuren maar liefst en rijdt als een zonnetje. Natuurlijk heeft u een goede verzekering bij uw mooie auto afgesloten. Niet alleen omdat het verplicht is, maar ook omdat u goed verzekerd de weg op wilt gaan. Dat is nu twaalf jaar geleden. De auto van toen heeft u nog steeds, net als de autoverzekering van toen.

WA, WA beperkt casco en all risk

Over het algemeen zijn er drie verschillende verzekeringen die u voor uw auto kunt afsluiten. Iedere auto moet minimaal WA verzekerd zijn. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die u met uw auto heeft toegebracht aan personen of bezittingen. Schade aan uw auto betaalt u zelf. De WA beperkt casco verzekering vergoedt ook schade aan uw auto als gevolg van een gebeurtenis waar u zelf geen invloed op heeft. Denk hierbij aan stormschade, aanrijdingen met dieren en een ster in uw autoruit. De allrisk verzekering tenslotte, vergoedt de schade die u zelf heeft veroorzaakt als het gevolg van botsingen, slippen en te water raken.

Verzekering voor oudere auto’s

Heeft u een allrisk verzekering voor uw wat oudere auto, dan loont het om uw polis eens te controleren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de kosten van schadeherstel hoger uitkomen dan de waarde van uw auto. Wellicht heeft u dan aan een WA of WA casco verzekering voldoende. Ook als u een nieuwere auto heeft loont het om uw autoverzekering door te nemen. Uw autoverzekering vergelijken met andere verzekeringen bespaart u misschien maar een paar euro per maand, maar het komt ook voor dat u tot meer dan 100 euro per jaar kunt besparen. En dat is het controleren waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *