Autoverzekeringen vergelijken tips

Waar moet je op letten als je een autoverzekering gaat vergelijken? Wat zijn de valkuilen? Hoeveel schadevrij jaren heb je? Hoe zit het met eigen risico?

Eigen risico?

Hier zit vaak een groot verschil in. Wanneer je een eigen risico moet betalen bij een autoverzekeraar ben je met de premie vaak goedkoper uit. Een algemene regel die vaak geldt is dat: Hoe hoger de eigen risico, hoe lager de premie die je moet betalen. Toch zijn er ook voordelige autoverzekeraars die een autoverzekering online aanbieden tegen een voordelige maandelijkse premie. En zonder eigen risico.

Let op de dekking?

Wanneer je autoverzekeringen gaat vergelijken moet je er goed op letten dat je dezelfde dekkingen met elkaar vergelijkt. Want je als je WA bijvoorbeeld vergelijkt met een WA+ autoverzekering kan hier al een groot verschil in zitten. Zorg er dus voor dat de dekking die je kiest exact overeenkomt bij alle verzekeringen. Verder is het ook handig om na te gaan wat de prijzen van de andere dekkingen zijn. Het kan soms voorkomen dat een allrisk autoverzekering veel goedkoper is dan de Wa+ dekking bij eenzelfde autoverzekering.

Schadevrije jaren?

Het aantal schadevrij jaren heeft een grote invloed op de hoogte van je maandelijkse premie. Dit bonus/malussysteem werkt met behulp van een aantal treden. Bij elk schadevrij jaar stijg je een trede, waardoor je premie goedkoper wordt. Het is alleen wel goed om te controleren op welke trede je komt wanneer je overstapt. Dit verschilt nogal per autoverzekeraar.

Schade in het buitenland?

Wanneer je met regelmaat op vakantie gaat met de auto is het ook goed om te controleren hoe het is geregeld met de dekking in het buitenland. Bij sommige verzekeraars zit er een bepaalde basis service bij voor het buitenland, daar waar je bij andere vaak een aparte buitenlandservice bij je autoverzekering moet afsluiten. Hier zijn dan ook verschillende vormen in. Wil je direct een leenauto ontvangen of is het voor jou alleen belangrijk dat de auto snel gemaakt wordt?

We hopen dat je wat gehad hebt aan deze tips? Succes met het vergelijken van autoverzekeringen en het vinden van de autoverzekering die het beste bij je past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *