Autoverzekering berekenen

Zoek je een verzekering voor je auto? Vroeger moest je verzekeraars bellen en een premievoorstel opvragen. Tegenwoordig kan je bij vrijwel alle verzekeraars online een premieberekening doen. En nog beter, er zijn allerlei vergelijkingssites waar je autoverzekeringen eenvoudig kan vergelijken. Zo zie je direct hoeveel premie je moet betalen.

Check jaarlijks je autoverzekering

Consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, maar ook vergelijkingssites zoals Independer, adviseren om jaarlijks je verzekeringen te checken. Het blijkt namelijk dat vooral op de autoverzekering veel geld te besparen is; tot wel € 300 per jaar! Krijg je een nieuw overzicht van je premie, controleer dan in elk geval even of de opgenomen informatie nog correct is, en kijk vervolgens eens op een vergelijkingssite of je niet teveel betaalt voor je autoverzekering. Uit diverse onderzoeken van Kassa en het Nibud blijkt namelijk dat in de afgelopen jaren autoverzekeringen steeds duurder zijn geworden.

Bekijk of je dekking nog passend is

Verder is het ook verstandig om je dekking eens tegen het licht te houden. Heb je nu een WA of WA-plus dekking? Vaak kun je voor maar een paar euro meer per maand een all risk autoverzekering afsluiten. Voordeel is dat je dan stukken beter verzekerd bent, ook voor schade die je onverhoopt zelf hebt veroorzaakt.

Vergelijken en overstappen loont

Verzekeraars zijn naarstig op zoek naar nieuwe klanten. Voor de meeste consumenten is het aantrekkelijk om van autoverzekering over te stappen. Bekijk in elk geval even wanneer je je huidige autoverzekering kan opzeggen. Dan weet je wanneer het mogelijk is om over te stappen. Meer weten waar je op moet letten als je een nieuwe autoverzekering zoekt? Wij geven tips voor het vergelijken van autoverzekeringen. Je vindt zo makkelijk de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *