Prijsverschillen AOV hoog

De AFM heeft in mei 2011 geconstateerd dat de verschillen in premie tussen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV’s) exorbitant hoog zijn. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de premies met een tienvoud variëren (!). Als voorbeeld wordt een bakker van 33 jaar aangehaald, die tot 65 jaar voor een bedrag van 28.000 euro per jaar verzekerd is. De verzekeringspremie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering varieert in zijn geval van euro 493 bij de ene verzekeraar tot euro 5.434 bij de andere verzekeraar per jaar.

Avero Achmea biedt beste arbeidsongeschiktheidsverzekering

Financiële onderzoeksinstelling MoneyView heeft in september 2012 opnieuw een onderzoek gedaan naar de premies van AOV’s. Zij constateren nog steeds een prijsverschil van 60%. De goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft een premie van euro 1.670 euro per jaar, terwijl de hoogste premie euro 3.605 hangt. Als beste arbeidsongeschiktheidsverzekering de scoort Avéro Achmea met de Continu Inkomen Compleet. En dit is ook de enige (!), normaal komt Moneyview met een top drie. Dit geeft te denken. Verder vallen Generali, AEGON en De Amersfoortse in positieve zin op voor wat betreft de dekking en voorwaarden.

Budget AOV’s

Er wordt wel geadviseerd om niet blind voor de laagste premie te gaan. Diverse verzekeraars bieden een zogenaamde budget-AOV aan, een uitgeklede arbeidsongeschiktheidsverzekering die nauwelijks dekking geeft in voorkomende gevallen. Enkele grote verzekeraars zijn gelukkig gestopt met het aanbieden van deze budget-AOV’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten