Welke verzekeringen kun je het beste vergelijken?

In principe zijn alle verzekeringen te vergelijken. Er zitten namelijk grote verschillen in premie en in de dekkingen bij de diverse verzekeraars. Toch zijn er een aantal verzekeringen waar meer winst mee behaald kan worden. De beste verzekering om te vergelijken is de autoverzekering. De premieverschillen kunnen namelijk ontzettend groot zijn.

Wist je dat je bij de duurste verzekeraar in sommige gevallen tot vier keer zoveel premie moet betalen in vergelijking met de goedkoopste verzekeraar? Op de autoverzekering kun je eenvoudig een paar honderd euro besparen door de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit wordt mede veroorzaakt door strategie van verzekeraars. Verzekeraars richten zich vaak op bepaalde doelgroepen. Bij verzekeraar X kunnen verzekerden tussen 40 en 50 jaar oud goedkoper verzekeren, terwijl verzekeraar Y zich weer speciaal richt op jonge bestuurders tot bijvoorbeeld 24 jaar oud.

Verbaas je er niet over, maar profiteer ervan

Vergelijk je autoverzekering maar eens met het huidige aanbod. Zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar? Grote kans dat je aanzienlijk kunt besparen. De grootste besparing is te realiseren door jaarlijks de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het lijkt veel moeite, maar een verzekering oversluiten kost je hooguit een paar minuten tijd.

Verschil in dekking

Alle verzekeraars hanteren ongeveer dezelfde dekkingen. Er zullen nauwelijks verschillen zitten tussen de WA/casco verzekeringen van de tientallen verzekeraars. Het zullen in ieder geval geen essentiële verschillen zijn. Verzekeraars hebben namelijk de neiging om elkaar te kopiëren. Zodra één verzekeraar komt met vernieuwende ruimere polisvoorwaarden, overwegen ook de overige verzekeraars om verruimingen in de polisvoorwaarden op te nemen.

Kortom, vergelijken loont en zal je een grote besparing op de dure autoverzekering kunnen opleveren. Als je toch bezig bent, kun je ook gelijk even kijken naar de prijsverschillen in de overige verzekeringen.

Ieder jaar de verzekeringen vergelijken bespaart geld

Bij het afsluiten van een verzekering kunt u kiezen uit tientallen verschillende verzekeraars. De onderlinge concurrentie is groot. Als consument kunt u hiervan profiteren door regelmatig uw verzekeringen te vergelijken. Op deze manier kunt u de verzekering beter afstemmen op de risico’s en u kunt veel geld besparen.

Waarom vraagt de ene verzekeraar voor het verzekeren van uw auto €40 per maand, terwijl de andere verzekeraar op €85 per maand zit? De verschillen in premie kunnen diverse oorzaken hebben. De verschillen kunnen veroorzaakt worden door afwijkende dekkingen, maar over het algemeen blijkt dat verzekeraars de polissen voor en groot deel op elkaar afstemt hebben. De verschillen in premies kunnen zo groot zijn dat je op jaarbasis voor alle verzekeringen samen tot wel €1.000 kunt besparen.

Vergelijk jaarlijks alle verzekeringen

Consumenten zien de voordelen van het vergelijken van verzekeringen vaak wel in, maar ze vergeten om alle verzekeringen te vergelijken. Door alleen de autoverzekering en de zorgverzekering te vergelijken laat u nog steeds veel geld liggen. Neem bijvoorbeeld ook de opstal – en de inboedelverzekering mee in de vergelijking. Heeft u een overlijdensrisicoverzekering die al meerdere jaren loopt? Vergelijk uw premie met het huidige aanbod. De tarieven zijn namelijk sterk verlaagd. Zeg de oude verzekering pas op als de nieuwe verzekering is geaccepteerd.

Na één jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar

Standaard bieden verzekeraars tegenwoordig contracten aan met een looptijd van één jaar. Na het eerste jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar een opzegtermijn van één maand mag hanteren. Bij een opzegging op 10 maart heef de verzekeraar het recht om de polis pas op te zeggen per 10 april.

Een bijkomend voordeel is dat u bij het vergelijken de verzekeringen ook even weer onder ogen krijgt. Mogelijk zijn de verzekeringen niet meer goed afgestemd op uw situatie.

Google vergelijkt verzekeringen

Google doet steeds meer voor de consument. Was het al zo dat je in Google direct het weer, de voetbaluitslagen of de openingstijden van je supermarkt kan zien, je kan binnenkort ook verzekeringen vergelijken. In het Verenigd Koninkrijk hebben ze al een vergelijkingssite voor autoverzekeringen opgezet. Ook in Duitsland blijken er nu concrete plannen te zijn.

Hiermee verdringt Google in feite de vergelijkingssites, die sterk afhankelijk zijn van Google voor de vindbaarheid. Van zoekmachine verandert Google langzaam in een one-stop-shop, zonder dat dit aversie lijkt op te wekken bij de bezoeker.