Waarom zou ik een inboedelverzekering afsluiten?

Bent u net verhuisd naar een nieuwe koop- of huurwoning? Dan is het de hoogste tijd om uw verzekeringen weer een keer na te lopen. Het is natuurlijk een fijn gevoel om zeker te weten dat u goed bent verzekerd in het geval van schade. Een van de belangrijkste verzekeringen is de inboedelverzekering. De inboedelverzekering zorgt ervoor dat uw inboedel verzekerd is, bijvoorbeeld in het geval van diefstal of waterschade.

Wanneer een inboedelverzekering afsluiten

Bij het betrekken van een nieuwe woning kiezen de meeste mensen ervoor om een inboedelverzekering af te sluiten. Toch twijfelen nog veel mensen over het nut van een dergelijke verzekering. De inboedelverzekering is één van de goedkopere woonverzekeringen, voor een klein bedrag per maand bent u dus al verzekerd. Ondanks dat u wellicht verwacht dat de kans op schade aan uw inboedel niet heel groot is, blijkt dit in de praktijk toch niet zo te zijn. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat een lekkende kraan voor enorme waterschade zorgt in uw woning of appartement. Met de inboedelverzekering is al deze schade volledig gedekt.

Inboedelverzekering en brand

Niet alleen in het geval van waterschade of diefstal, maar ook in het geval van brand kan een inboedelverzekering uitkomst bieden. Zonder een inboedelverzekering is uw inboedel bij brand niet verzekerd, u zult dan alle kosten voor het vervangen van uw inboedel zelf moeten dragen. De kosten voor het vervangen van uw inboedel zijn doorgaans gigantisch hoog; tenslotte moet u rekening houden met de geldende nieuwprijzen.

Voor welk bedrag moet ik mijn inboedel verzekeren

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering is het bijzonder belangrijk dat u uzelf niet onverzekerd. Onderverzekeren betekent dat u bent verzekerd voor een lager bedrag dan de daadwerkelijke waarde van uw inboedel. Het resultaat hiervan is dat in het geval van brand, u een lager bedrag krijgt uitgekeerd dan de daadwerkelijke waarde van uw inboedel. Maak daarom altijd een realistische schatting van de waarde van uw inboedel en houdt het verzekerde bedrag hoger aan dan die schatting.

Het afsluiten van een woonverzekering

Bij de aanschaf van een woning is het afsluiten van het een woonverzekering misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch kan het in uw situatie belangrijk zijn om een woonverzekering af te sluiten. De woonverzekering is in beginsel geen verplichte verzekering. Toch verplichten de meeste hypotheekverstrekkers woningbezitters om een woonverzekering in de vorm van een opstalverzekering af te sluiten. Daarmee zorgt de hypotheekverstrekker ervoor dat zij hun geld terugkrijgen op het moment dat het huis bijvoorbeeld zou afbranden.

Wat is een inboedelverzekering?

Ondanks dat de inboedelverzekering niet verplicht is, heeft vrijwel elk Nederlands huishouden een dergelijke verzekering. Het geeft natuurlijk een fijn gevoel om te weten dat de inboedel van uw woning verzekerd is in het geval van schade. Onder de inboedelverzekering is de schade voor o.a. brand- en schroeischade, blikseminslag, stormschade, waterschade en inbraak en diefstal verzekerd. Het vergelijken van inboedelverzekeringen kan gemakkelijk op deze website. Hierdoor kunt u op jaarbasis flink besparen op de kosten van uw inboedelverzekering.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering zorgt ervoor dat de kosten die ontstaan bij schade aan uw woning worden vergoed. De meeste huizenbezitters kiezen ervoor om naast een inboedelverzekering ook een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering is daarnaast ook vaak verplicht op het moment dat u een woning koopt met een hypotheek. Met een opstalverzekering wordt de schade door brand, blikseminslag, stormschade, waterschade en hagelschade vergoed. Op onze website kunt u gemakkelijk de verschillende opstalverzekeringen met elkaar vergelijken. Het is aan te raden om de vergelijking zorgvuldig uit te voeren, u kunt door goed te vergelijken namelijk veel geld besparen.

Is een woonverzekering aan te raden?

Over het algemeen is het verstandig om een woonverzekering af te sluiten. U wilt er natuurlijk niet aan denken dat er schade ontstaat aan uw inboedel of woning en dat u hiervoor niet goed bent verzekerd.

Wat is het nut van een annuleringsverzekering?

Tijdens het boeken van een vakantie zal vrijwel altijd de vraag worden gesteld of je ook een annuleringsverzekering af wilt sluiten. Een gedeelte van de consumenten zal zonder zich er nader in te verdiepen ervoor kiezen om deze verzekering niet af te sluiten en het boekingsproces af te ronden. Toch is het de vraag of dit wel de beste keuze is. In dit artikel zal het nut van een annuleringsverzekering worden besproken. Deze verzekering wordt doorgaans aangeboden als onderdeel van een reisverzekering. Hierdoor kun je uiteindelijk een goede keuze maken als jij moet beslissen om wel of geen annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat is er bij een annuleringsverzekering verzekerd?

Zoals de naam van de verzekering het eigenlijk al zegt, verzekert een annuleringsverzekering de schade die ontstaat op het moment dat een vakantie door onverwachtse gebeurtenissen niet doorgaat. Het is daarbij wel belangrijk om jezelf te realiseren dat er relatief veel regels verbonden zijn aan het geldig annuleren van een vakantie. Welke regels dit precies zijn, verschilt per verzekeraar. Voor het afsluiten van een annuleringsverzekering is het dan ook erg belangrijk om de voorwaarden van de verzekeraar uitvoerig door te lezen. Op deze manier weet je precies waarvoor je wel en niet bent verzekerd. Het geeft natuurlijk wel een goed gevoel om te weten dat jouw vakantie goed verzekerd is op het moment dat deze toch niet door kan gaan.

Is de annuleringsverzekering van de boekingsmaatschappij het goedkoopst?

Tijdens het boekingsproces is het vaak mogelijk om direct een annuleringsverzekering af te sluiten. Het is echter niet zo dat deze verzekering dan ook meteen het goedkoopst is. In de meeste gevallen is het verstandig om een annuleringsverzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij af te sluiten. Door zelf online de verschillende annuleringsverzekering met elkaar te vergelijken, kun je waarschijnlijk aanzienlijk besparen op de premiekosten. Het vergelijken van annuleringsverzekering hoeft niet zoveel tijd in beslag te nemen en is relatief eenvoudig.